Over ons

M.C.H.M. vzw

Geschiedenis van het MCHM vzw

Toen in 1987 het lokale ziekenhuis van Leut haar deuren moest sluiten omwille van een saneringsronde binnen de ziekenhuissector werden we als huisartsen geconfronteerd met een vacuüm in de tweedelijnsgezondheidszorg. Er dreigde een wildgroei van polyklinieken allerhande en een vrije vestiging van specialisten. Dit zou chaos geven. Om die redenen werd door de huisartsen van Maasmechelen, verenigd in de vzw HAM, besloten om zelf een polykliniek te starten.

Eind 1987 werd dan de vzw M.C.H.M. opgericht en met beperkte middelen werd een pand gehuurd en personeel aangezocht. Er werd gestart met een dienst radiologie en een 15-tal specialisten. Tot op heden breidt zich het aantal specialismen en specialisten nog steeds uit. Het beheer is steeds in handen gebleven van de huisartsen zelf.

Het is slechts na verwijzing van de huisarts dat de patiënt zich kan aanbieden in het medisch centrum. Er wordt kwaliteitsgeneeskunde geboden aan de gangbare RIZIV tarieven. Er is steeds een vlotte interactieve werking geweest tussen de specialisten en de huisartsen. Het kan niet genoeg benadrukt worden dat een collegiale samenwerkingen van essentieel belang is en dit zowel tussen de huisartsen onderling als tussen de HAM als groep en de specialisten. Tot op heden lukt dit zeer goed dankzij de enorme inspanningen van onze Raad van Bestuur.

Raad van Bestuur

De leden van de Raad van Bestuur kan je contacteren via het secretariaat van het MCHM op het telefoonnmummer 089 766063.

Onze specialismes

Het aantal specialismes en specialisten is doorheen de jaren toegenomen en groeit nog steeds.

Door de jaren heen hebben we een nauwe samenwerking opgebouwd met Genk, Lanaken en Maaseik.